Tartes de FleurExclusieve taarten & sweets
 

FAQ

Hoe kan ik een cake of sweets bestellen?

Je kan je bestelling doorgeven via Bestellen  

Hoe lang van te voren moet ik een bestelling plaatsen?

Hoe eerder je je bestelling doorgeeft, hoe beter. Het liefst heb ik de bestelling minimaal twee weken van te voren binnen. Wil je last-minute een bestelling plaatsen? Bel me dan even op. Ik kan dan meteen bekijken of er nog plek in de agenda is voor je bestelling. 

Waar vind ik de prijzen?

Afhankelijk van wat je wil bestellen, staan de prijzen op de desbetreffende pagina. De meeste prijzen zijn een indicatie. Afhankelijk van je wensen kan de prijs hoger zijn dan op de website staat. 

Hoe gaat de betaling?

Als je akkoord bent gegaan met de bestelling, ontvang je van mij een betaalverzoek voor het gehele bedrag. Deze dient binnen 48 uur betaald te zijn. Voor bruidswerk geldt dat 50% van het bedrag binnen 14 dagen na akkoord van de offerte betaald dient te zijn. De overige 50% dient minimaal een maand voor de trouwdatum betaald te zijn.
Enkel na betaling staat jouw bestelling in mijn agenda vast. Op mijn dienstverlening zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing. Deze zijn te vinden onderaan op de website. Bij het plaatsen en de betaling van de opdracht ga je akkoord met de algemene voorwaarden. 

Hoe kan ik het product het beste bewaren?

Ik adviseer om de cakes & sweets te bewaren in de koelkast. Haal het product ongeveer 30 - 60 minuten voor het moment van serveren uit de koelkast. Op deze manier komen de smaken beter tot hun recht en is de taart ook makkelijker aan te snijden. Wanneer het product anders bewaard dient te worden, geef ik dit aan je door. 

Hoe kan ik de taarten en sweets het beste vervoeren?

Je kunt de producten het beste per auto vervoeren. Zorg ervoor dat je auto schoon is en je ruimte vrij hebt gemaakt. Je kan de taart en sweets het beste op de grond voor de passagiersstoel of in de kofferbak plaatsen. Zorg ervoor dat het vlak staat en niet teveel kan schuiven. Wanneer je je product voor de passagiersstoel zet, let er dan op dat je geen tas of andere spullen op de stoel hebt liggen voor het geval je accuut moet remmen. 
Rijd niet te hard en plaats het product bij aankomst gelijk in de koeling. Alle producten geef ik mee in dozen waarin het goed vervoerd kan worden. Tartes de Fleur is niet aansprakelijk voor schade aan het product tijdens vervoer van de klant. 

Hoe lang kan ik mijn product bewaren?

Alles wordt vers en op bestelling gemaakt. De producten zijn minimaal vier dagen goed te bewaren in de koelkast. Blijft er een groot stuk taart over verpak het dan luchtdicht. Zo kan je het maximaal drie maanden bewaren in de vriezer. Laat het ontdooien in de koelkast en je hebt nog een lekker stuk taart voor bij de koffie of thee!

Maak je ook allergeenvrije producten? 

Producten kunnen allergeenvrij (gluten-, koemelk- en lactosevrij) worden gemaakt. In de keuken van Tartes de Fleur wordt gewerkt met gluten, eieren, noten en zuivel. Hoewel ik mijn uiterste best doe om (kruis-)besmetting te voorkomen, blijft het de verantwoordelijkheid van de klant om de gasten te informeren. Tartes de Fleur is niet verantwoordelijk voor mogelijke allergische reacties. 

Maak je ook taarten van fondant of marsepein?

Bij Tartes de Fleur worden taarten niet afgewerkt met fondant of marsepein. Er wordt wel gebruik gemaakt van fondant op de gepersonaliseerde koekjes of om kleine versieringen op het ontwerp aan te brengen.

Kan mijn bestelling ook bezorgd worden?

Alleen bestellingen voor een bruiloft worden op locatie bezorgd. Alle andere bestellingen dienen op de afgesproken dag en tijdstip te worden opgehaald. 

Waar kan ik mijn bestelling ophalen?

De bestelling kan je ophalen op mijn adres: De Hucht 2 in Kerk Avezaath. Dit is geen fysieke winkel en daarom kan de bestelling enkel op afspraak worden opgehaald. 
Let op! Er is ook een De Hucht 2a en 2b. Wanneer je de straat in rijdt, moet je even doorrijden en met de bocht mee naar rechts. Je kan dan meteen parkeren in de parkeervakken aan je rechterhand. Het is dan het eerste huis aan je rechterhand. 

Ik heb nog geen reactie gehad op mijn eerder verzonden bericht. Wanneer kan ik dit verwachten? 

Berichten worden doorgaans binnen vijf werkdagen beantwoord. Het kan zijn dat door drukte het langer duurt voordat je een reactie krijgt. Kijk tevens in je spambox; soms belandt mijn bericht daar. Heb je nog geen reactie gehad en heb je snel een antwoord nodig? Bel gerust!